ANKARA ÇOCUK EĞİTİMEVİ
19 Mayıs Gençlik Şöleni

 

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama programları kapsamında; Ankara Çocuk Eğitimevi’nde bir hafta süren “gençlik şöleni” düzenlendi.

Şölen 5 ayrı günde etkinlikler şeklinde planlanmış ve ilk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Taşın Altındaki Eller Topluluğu öğrencileriyle, Ankara 50.Yıl Parkında “piknik ve uçurtma şenliği” yapılarak başlamıştır.
Hem üniversiteli gençler, hem de çocuklar uçurtmalar uçurmuşlar, oldukça eğlenceli ve bol kahkahalı anlar yaşamışlardır. Daha sonra gruplar halinde voleybol oynanmış, üniversiteli ağabey ve ablalarıyla sohbet etmişlerdir. Öğle yemeğinden sonra bir süre şarkılar ve türküler eşliğinde eğlenilmiştir.
          Gençlik haftası kapsamında ertesi gün; Kurum konferans salonunda Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinden oluşan Bambu Sahne tiyatro topluluğu “Lades” isimli komedi türünde ki oyunu sergilemiştir. Oyun sonrası A.Ü. öğretim görevlisi ve tiyatro genel yayın yönetmeni Ozan Demircioğlu ve ekibi çocuklarla sohbet ederek sorularına yanıtlar vermiş ve oldukça keyifli diyaloglar kurulmuştur.

Şenlik 3.gününde de tüm hızıyla devam ederken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, çocukların günün anlam ve önemine yönelik konuşmaları, tarihten kesitler ve anılar, milli duygularla dolu şiirler ile sürmüş ve program sonrası kurum açık futbol sahasında “6 ayrı kategoride hazırlanan spor ve eğlence yarışlarına” geçilmiştir. 4 grup liderinin başında olduğu gruplar arasında; penaltı ve halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma, koşu bayrak yarışı, sandalye kapmaca ve survivor parkurlarından oluşan kıyasıya yarışlar yapılmıştır. Heyecanın ve eğlencenin doruğa çıktığı penaltı final yarışı öncesinde, kurum müdürü Zeki Kerim bir ara sahaya gelerek çocuklara penaltı çekme taktikleri vermiştir. Tribünde izleyici olan diğer çocuklar ile kurum personeli ise tezahüratlar ve şarkılarla coşmuştur.

Şenlik çocukların özlediği lezzetlerin tadılmasına yönelik olarak da düşünülmüş ve en çok talep ettikleri ızgara köfte şenliği yapılmıştır. Kurum bahçesinde 250 kişilik piknik organizasyonu şeklinde düzen alınmış ve ekmek arası köfte menüsü şeklinde çocuklara ikramda bulunulmuştur.

Şenliğin son gününde ise; Cevdet Arslan ve müzik grubu tarafından Eğitimevi konferans salonun da, Türk Halk Müziği konseri düzenlenmiştir. Özellikle Ankara ve roman havaları başta olmak üzere oyun havası ve halaylar şeklinde bol eğlence içerikli konserde, çocukların neredeyse tümünün katılımıyla tempo hiç düşmemiştir. Konser esnasında, türkülere eşlik ederek keyifli anlar yaşayan çocukların oldukça mutlu oldukları gözlenmiştir.

19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen ve 5 gün süren “Gençlik Şöleni” farklı kategoride ki etkinliklerle tamamlanmıştır. Çocukların her etkinlik sonrası keyifli anlatımları, mutlu ve sevinçli halleri, heyecan ve motivasyonları çalışmaların ıslah edici hedefine yönelik isabeti de perçinlemiştir.