Din Hizmetleri, din eğitimi, manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri suç-ceza ve bu payda da ceza infaz kurumlarının tarihiyle eşdeğerdir. Ülkemizde de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen din adamları vasıtasıyla tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki duygularını geliştirerek yeniden topluma kazandırılması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.
03.12.2019 tarihli Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı İş Birliği Protokolü Madde 4'de 'Manevi Rehberlik Birimi' tanımı yapılarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Hükümlü çocuklardan istekli olanlar, Ankara İl Müftülüğü’nce görevlendirilen 1 vaiz aracılığı ile eğitim programlarına alınmakta, ayrıca istekleri doğrultusunda vaiz veya ihtiyaca göre görevlendirilen din görevlisi ile ne zaman isterlerse görüşme imkanına sahiptirler. Din görevlileri tarafından dini gün ve gecelerde konferans çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca; kuruma gelen her çocuk ile görüşülerek dini ve manevi ihtiyaç ve talepleri dikkate alınarak istekli olması durumunda Kur’an-ı Kerim kursuna veya dini eğitim derslerine dahil edilebilir. Manevi Rehberlik Servisi çocuklardan dini eğitime yoğun talebi olan ve öğrenme azmiyle dikkat çeken çocukları belirleyerek, kurum idari birimlerine bilgi verir. Bu çocuklar kurum dışında yer alan MEB ve Diyanet işbirliği ile faaliyet gösteren “Hafızlık Eğitiminin” verildiği kurumlara gönderilebilir. Geçmişte Ankara Çocuk Eğitimevi ilk hafız yetiştiren kurum ünvanına sahiptir. Halen de bu eğitime devam eden çocuklarımız mevcuttur.
Kurumumuz Manevi Rehberlik Biriminde 1 vaiz, ihtiyaca göre müftülük tarafından görevlendirilen 1 din görevlisi ile Manevi Rehberlik birimi personeli görev yapmaktadır. Ayrıca yine 03.12.2019 tarihli Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı İş Birliği Protokolü kapsamında müftülük tarafından cuma namazı kıldırmak için, her cuma imam görevlendirmesi yapılmaktadır. Bu durum dini bayram namazları içinde geçerlidir.