ANKARA ÇOCUK EĞİTİMEVİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM SERVİSİ

 

            Eğitimevimizde;  Eğitim-Öğretim süreçlerinin her aşaması aktif olarak yürütülmektedir. 1. Kademe Okuma-Yazma kursundan üniversite eğitimine kadar olan örgün, açık, uzaktan, mesleki, yüz yüze ve özel eğitim ile mesleki, sanatsal ve sportif temelli farklı alan ve branşlarda kurslar açılarak eğitimler sürdürülmektedir. Eğitim-Öğretim Servisinin temel amacı; çocuğun eğitim yoluyla olumlu-istendik davranışlar geliştirmesi, genel ve kişisel hedefler belirleyerek, yaşama sevinci temelinde düzenli yaşam bilinci oluşturan, suçtan uzaklaşan ve kendine yeten bireyler olmasını sağlamaktır.

            Her çocuğun eğitim hakkının gerekliliği ve bu olgunun kutsallığı paydasında, kuruma yeni gelen tüm çocukların eğitim durumları ile birey ilgi formları doldurularak, eğitim planlama süreçleri oluşturulur. İlk hedef çocuğun eğitim motivasyonunu artırarak bulunduğu eğitim durumunun bir üst basamağına ulaşmasını, bu şekilde hedef-başarı öğretileri kazandırılarak eğitim ilerleyişinin sağlanmasıdır.

            Eğitime dair her türlü; okul kayıtları, sınava katılım, öğrencilik süreci ile velilik iş ve işlemleri, kursiyer seçme ve kurs açma, diğer bakanlıklar ve kurumlarla olan protokoller ve STK'larla işbirliği ile kurs, etkinlik, kitap temini, manevi eğitim destek ve toplantıları, mesleki eğitim kapsamındaki işyerleriyle irtibat, aylık eğitim standartları için konferans, münazara, bilgi yarışması, değerler eğitimi ve dergisi, kurum dışı gezi, önemli gün ve anma gibi pek çok çalışma Eğitim-Öğretim servisi tarafından yürütülmektedir. Her haftanın 'haftalık eğitim ve iyileştirici ortam takvimi' hazırlanarak grup liderliği birimi başta olmak üzere, ilgili birimlere dağıtılmaktadır.

            Eğitimevimizde; 12-18 yaş aralığındaki hükümlü çocuklar ile 18 yaşını doldurduğunda eğitimine devam eden çocuklar 21 yaşına kadar kalabilmektedir. Kütüphanemizde 4603 kitap yer almakta ve çocuklar tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Kütüphane Otomasyon Sistemiyle (KOHA) Kültür Bakanlığınca eşleştirilen kütüphaneden kitap temini yapılmaktadır. Kurumumuzda çocuklara yönelik sportif faaliyetler; 1 açık saha, 1 basket sahası, 1 voleybol sahası,1 kapalı spor salonu, 1 fitness salonunda sürdürülmektedir.

            Kurumumuz Eğitim-Öğretim servisinde;  2 öğretmen, 2 eğitim servisi personeli ile 1 kütüphane görevlisi yer almaktadır.