Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Eğitimevinde 23 Nisan Coşkusu
    29.04.2025

     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105.yılı coşkuyla kutlandı. Festival tadında gün boyu devam eden kutlamalar, suça sürüklenen çocukların topluma yeniden kazandırılmasını, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamasını amaçlayan farklı nitelikte etkinlikler ve renkli anlara sahne oldu.

    Program, çocukların günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerle başladı. Ardından koşu, mendil kapmaca, halat çekme ve çuval yarışı gibi geleneksel çocuk oyunları tamamlanarak, oyun havaları ve halaylar eşliğinde öğleden önce ki bölüm  tamamlandı.

    Öğleden sonraki bölüm, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Müzik Topluluğu’nun eğlenceli konseriyle başladı. Sonrasında Herkes İçin Spor Federasyonu, AYBÜ Sanat ve Tasarım Topluluğu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Mamak Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri çocuklarla bir araya geldi.

    Katılımcılar; akıl ve zeka oyunları, ahşap yakma, tişört boyama, ebru sanatı atölyeleri, okçuluk, masa tenisi, badminton ve basketbol gibi birçok farklı etkinlik istasyonu kurarak çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağladı.

    Etkinliğe, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Sorumlu Savcısı Sayın Recep Özcan ile AYBÜ Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İhsan Toktaş da katılarak çocukların bayram sevincine ortak oldu. Çocukların güzel zaman geçirerek, tam bir ‘çocuk bayramı’ keyfi yaşamaları görülmeye değerdi.